YARIŞMA - ÖDÜL HABERLERİ

TAV İnşaat, Medine ile dünyanın en iyi havalimanı projesi ödülünü aldı

Toplam okunma sayısı: 2011
01 Ara 2015
Engineering News Record (ENR) tarafından New York’ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi’nde TAV İnşaat’ın Medine’de hayata geçirdiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.
Havalimanı tasarımı, finansmanı ve yapımında dünyanın lider markalarından TAV İnşaat, sektörün saygın yayınlarından ENR tarafından üçüncü kez düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi’nde ödüllendirildi. TAV İnşaat’ın gerçekleştirildiği Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine projesi, bu kategoride dünyanın en iyisi seçildi. New York’ta düzenlenen törende ödülü TAV İnşaat adına Suudi Arabistan ve Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur aldı.
TAV İnşaat Suudi Arabistan ve Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur “TAV İnşaat olarak, Türkiye ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz havalimanı projeleriyle kısa sürede sektörün liderleri arasına girdik. Bugüne kadar Türkiye ve Körfez Bölgesi başta olmak üzere kontrat bedeli 17,2 milyar dolara ulaşan proje üstlendik. ENR dergisinin her yıl açıkladığı sıralamada havalimanı inşaatı kategorisinde ilk sırada yer alıyoruz. Kutsal Topraklar’da gerçekleştirdiğimiz ve Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinin bizim için ayrı bir önemi var. Uluslararası ekip çalışması, iş sağlığı ve güvenliği, tasarımsal işlevsellik ve kalite, inovasyon ve sektöre katkı gibi önemli kriterlerde yarışarak bu ödüle ulaştık. 34 farklı milliyetten 5300 çalışanımızla birlikte bunu başardık, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Medine Prens Mohammed Bin Abdülaziz Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından LEED Altın ile sertifikalandırılan Avrupa ve Ortadoğu’daki ilk, dünyada ise sekizinci havalimanı olarak yer alıyor.
TAV, ortakları Al Rajhi Grubu ve Saudi Oger’le birlikte kazandığı ihale çerçevesinde Haziran 2012’de Medine Havalimanı’nın işletmesini üstlenerek yeni terminalin yapımına başladı. 153.000 metrekare olan terminal binasında 32 adet yolcu köprüsü bulunuyor. TAV sözleşme kapsamında ayrıca terminale ek olarak 26 tane ek bina, 2 pist, 3 paralel taksi yolu inşaatlarını da gerçekleştirdi.
Sözleşmedeki resmi bitiş süresinden önce 31 ayda tamamlanan, genişlemeye uygun, dünyadaki her büyüklükteki uçağa hizmet verebilecek ve en son teknolojinin kullanıldığı havalimanı 2 Temmuz tarihinde Suudi Arabistan Kralı’nın katıldığı törenle resmi olarak açıldı.

Haber: Editör