Akçansa B2B Pazarlama Zirvesi düzenlendi
Toplam okunma sayısı: 2384
20 Kas 2014
Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Akçansa B2B Pazarlama Zirvesi, iş ve pazarlama dünyasından çok sayıda profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.
Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Schneider Electric Genel Müdürü Bora Tuncer, Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Hakan Gürdal ve, Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, B2B Pazarlama’ya bakış açılarını ve önde gelen uygulama örneklerini paylaştı. Teknoloji ve Trend Editörü M. Serdar Kuzuloğlu ile Fütürist / M-Gen Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan’ın konuşmalarıyla renk kattığı zirveye ilgi yoğundu.
Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen B2B Pazarlama Zirvesi, 18 Kasım Çarşamba günü Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda iş ve pazarlama dünyasından çok sayıda profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.
Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu ve Marka Danışmanı Temel Aksoy’un açılış konuşmalarıyla başlayan zirve, Teknoloji ve Trend Editörü M. Serdar Kuzuloğlu’nun “B2B’de Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama”; Fütürist / M-Gen Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan’ın “Fütürizm ve Yeni Trendler” başlıklı konuşmalarıyla devam etti.
Moderatörlüğünü Marka Danışmanı Temel Aksoy’un üstlendiği “B2B’de Örnek Uygulamalar” adlı panelde ise; Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Schneider Electric Genel Müdürü Bora Tuncer, Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar ve Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Hakan Gürdal, kendi şirketlerinden en iyi B2B uygulamalarını katılımcılarla paylaştı. Katılımcılar ayrıca; geleceği nasıl gördüklerini ve değişimi nasıl yönettiklerini de dinleyicilere aktardı.
Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu: “Akçansa’da pazarlamayı ‘insandan insana’ ilişki olarak görüyoruz”
Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu zirvede yaptığı açılış konuşmasında, Akçansa’nın B2B pazarlamayı ‘şirketten şirkete’ olmaktan ziyade ‘insandan insana’ ilişki olarak gören bir kurum olduğunu söyledi. Hacıkamiloğlu, “Dijital devrimin hızla geliştiği bir dünyada yeni trendlere ayak uydurmamak mümkün değil. Şirketlerin, yeni tüketicinin algısını, artan ve yenilenen pazarlama kanallarını ve sosyal medyayı takip etmeden, ayakta kalması pek mümkün görünmüyor. Bugün şirketler kendilerini anlayan, kendileri gibi konuşan, karşılaştıkları sorunları birlikte çözecek, birlikte yenilikler ve inovasyonlar yapacak tedarikçilere artık daha fazla ihtiyaç duyuyorlar” dedi.
Hacıkamiloğlu, büyük şirketlerin tedarikçileriyle girdiği ilişkinin sıradan bir ticaret ilişkisinden stratejik ortaklık yapısına dönüştüğünü vurgulayarak şöyle söyledi: “Bu dönemin, fiyat rekabeti ötesinde, müşterisinin iş süreçlerine entegre olup onunla birlikte yaşayıp, onunla birlikte içgörü geliştirerek değer yaratabilen tedarikçilerin dönemi olduğunu biliyoruz. Fakat ‘insan’a dokunan, ‘insandan insana’ ilişki kuran herkesin başarılı olması kaçınılmaz.”
Mehmet Hacıkamiloğlu’ndan sonra sunum yapan Teknoloji ve Trend Editörü M. Serdar Kuzuloğlu, markalar için yeniliklere ayak uydurmak kadar doğru kanallarda olmanın ve ulaşılabilir olmanın önemine değindi. Kuzuloğlu, kurumların ellerindeki verileri çok iyi yorumlayarak iletişim stratejisi geliştirilmesi gerektiğinin de önemle altını çizdi. Fütürist / M-Gen Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan ise; geleceği anlamanın ve yorumlamanın önemine değindiği sunumda, pazarlamada B2B ve B2C yerine artık insandan insana ilişkinin esas olduğunu vurguladı.
Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Hakan Gürdal: “İnovasyonu çimento sektörüne de taşıyarak süreç ve hizmet inovasyonlarıyla kendimizi yeniledik”
Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Hakan Gürdal ise iş dünyasının hızla değiştiğini ve oyunun kurallarının birkaç yılda bir yeniden yazıldığını belirten Gürdal, sözlerine şöyle devam etti:
“Son yılların moda kavramı olan inovasyonu çimento sektörüne de taşıdık. Ama bunu sadece ürün inovasyonu olarak düşünmedik. Aynı zamanda süreç ve hizmet inovasyonlarıyla da kendimizi yeniledik. Akçansa olarak markalaştırdığımız ve ödül kazandığımız ürünlerimiz ön plana çıkmaya devam edeceğiz. “
“B2B dünyasının dinamikleri kökten değişti”
Marka Danışmanı Temel Aksoy ise, “Aynı ürünü üreten şirketlerin çoğalmasıyla rekabetin her geçen gün artması ve dijital devrimin hızla hayatımıza girmesiyle birlikte herkesin bilgiye ulaşımının kolaylaşması, fiyatların düşmesine ve karlılığın azalmasına neden oldu. Bu da B2B dünyasının bütün dinamiklerini kökten değiştirdi. Bu nedenle şirketlerin rekabet üstünlüğü sağlamaları için birçok iyiyi aynı anda yapmaları gerektiği bir döneme girdik” şeklinde konuştu.
Panelde söz alan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem; “Enerji zaten B2B ağırlıklı bir sektör. Yaptığımız işi daha iyi yapmak, daha iyi hizmet sunmak ve farklılaşmak için teknolojiden yararlanmak önemli. Teknoloji sayesinde, müşterilerin ihtiyacını görüp ona göre hizmet sunma şansı elde ediyoruz” dedi.
Schneider Electric Genel Müdürü Bora Tuncer ise; “Enerji sektöründe şehirleşmenin gözlemlenmesi önemli. Şehirleşme arttıkça, enerji tüketimi de artıyor. Sürdürülebilirlik ve karbon salınımı üzerine bir strateji söz konusu. Sürdürülebilirlik ayrıca, B2B ve B2C ilişkileri de değiştirecek” şeklinde konuştu.
Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar panelde, halka gerçeği açıklığıyla anlatmanın önemli olduğunu söyleyerek; “Pazarlamanın temeli müşterinin top mind’i olmak üzerine. Tedarikçi ve müşteri birbirini geliştirerek dönüştürüyor” şeklinde konuştu.